Poezijos muitinė 2014 m.

Gegužės 15 d. 20 val. žinomo aktoriaus ir režisieriaus Andriaus Žiurausko vadovaujama „Poezijos muitinė“ į VU Kauno humanitarinio fakulteto Liepų kiemelį kvietė visus, kurie eiliuoja ar skaito eiles. Smagų poezijos mylėtojų sambūrį jaukiame kiemelyje (Muitinės g. 8) rengė VU KHF teatras.

Pristatydamas pirmąjį Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto teatro grupės renginį jos vadovas Andrius Žiurauskas pasakojo, kaip gimė „Poezijos muitinės“ idėja:

„Daugelis mūsų yra bandęs rašyti, eiliuoti. Kai kurie rašymu grindė savo gyvenimą, tapo pripažintais poetais, rašytojais, žinomais vardais. Bet dauguma taip ir likome tik sąsiuvinį „kažkur“ numetusiais, „kažkada“ bandžiusiais, bet nedrįsusiais su niekuo pasidalinti slaptaisiais „kada tai buvo…“ poetais. O juk negali būti tikras, galbūt reikėjo, buvo verta…

Žinau, kad tokių patyliukais tik sau kuriančių žmonių buvo, yra ir bus. Bet juk taip norisi užmesti akį į tuos sąsiuvinius!“

Klausiamas, ko gali tikėtis renginio dalyviai, A. Žiurauskas žadėjo, „kad eilėraščiai, kurie niekada nebuvo publikuoti, gegužės 15-osios vakarą „Poezijos muitinėje“ praėję klausytojų „patikrą“ nebebus „noneimai“ (pavartoti anglišką barbarizmą yra šiuolaikinis geras tonas). Nebebus tik sąsiuvinio eilėraščiais, nes mes juos įtrauksime į mūsų vakaro eilėraščių rinkinį-knygą.

Tik nepamirškime, kad planuojami nepublikuotos poezijos skaitymai Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete – studentiškas renginys! Todėl jis kupinas pokštų, jaunatviško chuliganizmo, maksimalizmo ir išmonės. Pavyzdžiui, spėjai per vienam skaitančiajam skirtą 3,33 min. laiką – plojimai, netilpai – brendi į vandenį, arba – skaitai negirdėtą poeziją – pagarba, mėgini „prakišti“ klasiką – į vandenį!..

Visaip bus: ir liūdna, ir linksma, visaip. Pažadame vieną – nebus nuobodu.“

Comments & Responses

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *